capace de canalizare

Reabilitare, realiniere sau înlocuire

Oferim o soluție completă pentru reabilitarea, realinierea sau înlocuirea capacelor de canalizare, folosind tehnologie avansată și produse de calitate germană.

Performanță și durabilitate

Karpatia Canalizari, în colaborare cu ACO, un renumit producător german de capace de canalizare, oferă soluții de instalare pentru capace de canalizare flotante, asigurand o experienta de utilizare superioara

Inel telescopic

Asigură compactarea corectă a asfaltului sub rama autonivelantă. Nu permite asfaltului să pătrundă în golul căminului. Asigură aducerea ramei la cota străzii.

Ramă autonivelantă

Se sprijină doar pe stratul asfaltic. Nu permite transmiterea sarcinii traficului către căminul de canalizare. Garnitură Pewepren în echiparea standard pentru amortizarea zgomotului.

Capac cu clasa de sarcini D400

Variante cu sau fără orificii de ventilație. Fixare cu antifurt în două puncte. Suprafață rugoasă pentru asigurarea aderenței.

Imagini de la montaje

Karpatia Canalizări are echipamentele necesare și echipa de specialiști cu care poate oferi serviciul de reabilitare, aliniere sau înlocuire capace de canalizare, fie că este vorba de unul singur sau de zeci de capace, oriunde în regiune

Etanșare și prevenire zgomote

Karpatia Canalizări utilizează produsul Anti-Klapper-Einlage (Anti-zgomot) pentru clienții din România. Prin utilizarea produselor de înaltă calitate, ne asigurăm că fiecare proiect de reabilitare a capacelor de canalizare este realizat la cele mai înalte standarde de calitate și eficiență.

Modele de capace

ACO este unul dintre cei mai importanti producatori germani de capace și rame de canalizare

Capac Bituplan Citytop

 S 120, DN 600

Inserție PEWEPREN pentru eliminarea zgomotului în utilizare

Fixare sigură a capacului în ramă datorită unei caneluri de poziționare suplimentare

Instalare și reinstalare foarte ușoară datorită sistemului telescopic cu înălțime de montaj variabilă

Capac de canalizare din fontă nodulară (GJS), conform EN 124

Ramă tip Bituplan autonivelantă, cu instalare direct în stratul de uzură

Înălțime reglabilă de la 160 la 180mm

Cu sau fără orificii de ventilație

Greutate capac: aprox. 36/41 kg

Prevăzut cu inel de ajustare înălțime

Capac Citytop Plus ‚Edition Pure‘ Bituplan 

140/160, DN 600

Capac Citytop Plus ‘Edition Pure’ Bituplan 140, DN 600

Echipat cu garnitură din PEWEPREN pentru eliminarea zgomotului în utilizare

Fixare sigură a capacului în ramă datorită unei caneluri de poziționare suplimentare

Instalare și reinstalare foarte ușoară datorită sistemului telescopic cu înălțime de montaj variabilă

Capac de canalizare din fontă nodulară (GJS)

Clasa de sarcini D400, conform SR EN 124

Ramă tip Bituplan autonivelantă, cu instalare direct în stratul de uzură

Înălțime reglabilă de la 150 la 190 mm

Cu garnitură continuă

Cu inel de ajustare înălțime

 

 

Capac Citytop Plus ‘Edition Pure’ Bituplan 160, DN 600

Înălțime reglabilă de la 170 la 230 mm

Gură de scurgere stradală Multitop Bituplan

Aceste rame autonivelante se compactează împreună cu stratul asfaltic, permitând turnarea asfaltului până la bordură și reducând astfel costurile și timpul de instalare. 

Fiind integrate direct în asfalt, nu este necesară etanșarea între ramă și căminul gurii de scurgere. 

În plus, distribuția sarcinilor se face în stratul de suport al străzii, făcând corpul inferior al gurii de scurgere mai ușor și funcționând ca un cofraj.

Capac Multitop Bituplan 800

Inserție PEWEPREN pentru eliminarea zgomotului în utilizare

Fixare sigură a capacului în ramă datorită unei caneluri de poziționare suplimentare

Instalare și reinstalare foarte ușoară datorită sistemului telescopic cu înălțime de montaj variabilă

Capac de canalizare din fontă nodulară (GJS), conform EN 124

Ramă tip Bituplan autonivelantă, cu instalare direct în stratul de uzură

Înălțime reglabilă de la 170 la 230 mm

Cu sau fără orificii de ventilație

Greutate capac: aprox. 75 kg

Prevăzut cu inel de ajustare înălțime

Întrebări frecvente

Colaborăm strâns cu două companii germane de prestigiu în industria capacelelor de canalizare și soluțiilor de reabilitare: ACO și Beck GmbH. Aceste companii se bucură de o reputație excelentă în domeniul lor și sunt recunoscute pentru produsele și inovațiile lor de top.

ACO este unul dintre cei mai importanti producători germani de capace de canalizare și rame. Cu o experiență vastă și o istorie îndelungată în domeniul construcțiilor și infrastructurii, ACO este un lider în producția de soluții durabile și eficiente pentru gestionarea apelor pluviale și canalizare. Produsele lor sunt recunoscute pentru calitatea superioară, durabilitatea și funcționalitatea lor excelentă.

Beck GmbH este unul dintre cei mai mari furnizori de aparate și soluții de renivelare și reabilitare capace de canalizare. Compania se concentrează pe dezvoltarea și implementarea tehnologiilor inovatoare pentru a asigura o fixare sigură și durabilă a capacelor de canalizare în cadrul lor. Produsele lor sunt proiectate pentru a rezista la solicitările ridicate și pentru a oferi o funcționalitate optimă pe termen lung.

Echipa noastră de specialiști lucrează îndeaproape cu reprezentanții ACO și Beck GmbH pentru a selecta cele mai potrivite produse și soluții pentru fiecare proiect în parte. Avem încredere în experiența și expertiza acestor companii pentru a ne asigura că oferim clienților noștri cele mai bune produse și servicii posibile.

Avem o garanție de 10 ani pentru deformări și vandalism. 

Acest lucru înseamnă că în cazul în care capacele de canalizare se deformă sau sunt vandalizate în decursul a 10 ani de la achiziție, puteți beneficia de înlocuirea sau repararea acestora în cadrul garanției.

De asemenea, capacele noastre de canalizare sunt concepute pentru a rezista la traficul greu și trecerile frecvente. 

Ele sunt capabile să reziste la peste 32 de milioane de treceri cu osii standard de 115kN. 

Aceasta asigură o durabilitate și rezistență de lungă durată a capacelelor în fața utilizării intense și a presiunilor exercitate asupra lor.

Serviciile de reparatii capace de canalizare reprezintă o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea sau refacerea sistemului de capac al canalizării. 

Acest serviciu are ca scop principal asigurarea funcționalității optime a rețelelor de canalizare și prevenirea problemelor și defecțiunilor care pot apărea în timp.

Echipa Karpatia Canalizări își propune să ofere clienților soluții personalizate și adaptate nevoilor specifice ale fiecărui proiect. 

Principalele avantaje și beneficii ale acestui serviciu includ:

 1. Îmbunătățirea siguranței și durabilității sistemului de canalizare: Prin înlocuirea sau refacerea capacelelor de canalizare uzate sau deteriorate, se asigură o funcționalitate optimă a sistemului și se previn riscurile de accidente și defecțiuni.
 2. Eliminarea zgomotului și a vibrațiilor: Capacele de canalizare pot genera zgomote și vibrații în timpul utilizării, ceea ce poate fi deranjant și neplăcut. Prin utilizarea de capace noi și tehnologii inovatoare, se minimizează aceste inconveniente și se asigură un mediu mai liniștit și confortabil.
 3. Fixare sigură și stabilă a capacelor: Capacele de canalizare pot avea probleme de fixare sau să se miște în cadrul lor, ceea ce poate duce la pericolul de accidente sau deteriorări. Prin utilizarea metodelor și materialelor adecvate, asigurăm o fixare sigură și stabilă a capacelor în cadrul lor.
 4. Reducerea riscului de infiltrații și scurgeri: Capacele de canalizare deteriorate pot permite infiltrarea apei sau scurgeri în jurul lor, ceea ce poate duce la probleme de umiditate și degradare a infrastructurii. Prin înlocuirea acestor capace și utilizarea materialelor de calitate superioară, se reduce riscul de infiltrații și scurgeri.
 5. Îmbunătățirea esteticii și a aspectului urbanistic: Capacele de canalizare reprezintă o parte vizibilă a infrastructurii și au un impact asupra aspectului urbanistic al zonei respective. Prin utilizarea capacelelor noi și moderne, se îmbunătățește aspectul estetic al infrastructurii și se contribuie la crearea unui mediu urban mai plăcut și mai atrăgător.

Durata procesului de reabilitare a capacelelor de canalizare variază în funcție de mai mulți factori. Însă, în general, procesul poate fi rezumat astfel:

 1. Evaluarea inițială și analiza nevoilor: În primă fază, se efectuează o evaluare a sistemului de canalizare existent și a capacelelor care necesită reabilitare. Se analizează nevoile specifice ale proiectului și se identifică soluțiile potrivite.
 2. Planificarea și pregătirea: Se stabilesc etapele și strategiile de implementare a procesului de reabilitare. Se asigură resursele necesare, inclusiv materiale, echipamente și personal specializat.
 3. Demontarea și înlocuirea capacelelor: Capacele vechi și deteriorate sunt demontate, iar noile capace de canalizare sunt instalate în conformitate cu cerințele și standardele specifice.
 4. Fixarea și etanșarea capacelelor: Capacele noi sunt fixate în mod corespunzător în cadrul de canalizare și se asigură o fixare sigură și stabilă. De asemenea, se aplică etanșarea adecvată pentru a preveni scurgerile sau infiltrarea apei.
 5. Testarea și verificarea funcționalității: Se efectuează teste pentru a verifica funcționalitatea și rezistența capacelelor de canalizare. Se asigură că acestea îndeplinesc cerințele de siguranță și performanță.

 

Durata procesului de reabilitare poate varia în funcție de complexitatea proiectului, dimensiunea rețelei de canalizare și alte factori specifici, astfel că, în unele cazuri, poate dura 60 minute, în alte cazuri câteva ore.

În orice caz, echipa noastră depune toate eforturile pentru a finaliza lucrările într-un timp eficient, respectând standardele de calitate și profesionalism, oriunde în România.

Reabilitarea capacelelor de canalizare este un proces esențial și benefic pentru infrastructura și funcționarea eficientă a sistemelor de canalizare. 

Iată de ce este important să realizăm acest serviciu:

 1. Siguranța și prevenirea accidentelor: Capacele de canalizare deteriorate, corodate sau instabile pot reprezenta un pericol pentru pietoni, vehicule și alte obiecte care trec peste ele. Prin reabilitarea capacelelor, asigurăm o fixare sigură și stabilitate, reducând riscul de accidente și deteriorări.
 2. Protecția împotriva infiltrării apei și scurgerilor: Capacele de canalizare deteriorate sau imperfecte pot permite infiltrarea apei de ploaie sau scurgeri de ape uzate în sol sau în alte zone neautorizate. Prin reabilitarea capacelelor, asigurăm etanșeitatea și prevenim astfel potențialele daune și poluări.
 3. Evitarea obstrucționării și blocajelor: Capacele de canalizare deteriorate sau cu elemente străine cum ar fi pietre sau gunoaie pot cauza obstrucționarea sistemului de canalizare. Prin reabilitarea capacelelor, asigurăm o structură corectă și netedă, prevenind astfel acumularea de reziduuri și blocarea rețelelor de canalizare.
 4. Păstrarea esteticii și funcționalității: Capacele de canalizare într-o stare bună de funcționare și aspect estetic contribuie la înfrumusețarea spațiului public și la o infrastructură urbană bine întreținută. Prin reabilitarea capacelelor, îmbunătățim aspectul vizual al străzilor și spațiilor publice, creând un mediu mai plăcut și sigur pentru comunitate.
 5. Durabilitate și economie: Reabilitarea capacelelor de canalizare este o investiție pe termen lung, deoarece asigură durabilitate și rezistență în fața factorilor de mediu și uzurii. Capacele reabilitate pot reduce costurile de întreținere și înlocuire pe termen lung, contribuind astfel la economisirea resurselor financiare.

Da, puteți solicita înlocuirea capacelelor de canalizare vechi cu unele noi.

Karpatia Canalizări oferă servicii de reabilitare a capacelelor de canalizare, inclusiv înlocuirea acestora cu modele noi și moderne, marca germană ACO.

Echipa noastră de experți vă poate ajuta să selectați capacele potrivite nevoilor dumneavoastră și să le instaleze în mod profesionist, asigurând astfel siguranța și funcționalitatea sistemului de canalizare.

Daunele frecvente provocate în timp asupra capacelelor de canalizare pot avea consecințe negative asupra infrastructurii și siguranței. 

Iată câteva exemple:

 1. Coroziunea: Coroziunea poate deteriora capacele de canalizare, în special cele fabricate din materiale metalice precum fonta. Aceasta poate duce la subțierea și slăbirea structurii, ceea ce crește riscul de colaps sau rupere în timpul utilizării.

 2. Fisuri și rupturi: Fisurile sau rupturile pot apărea în capacele de canalizare din cauza uzurii sau a presiunii exercitate de traficul rutier. Acestea pot permite intrarea apei și a altor elemente străine în sistemul de canalizare și pot afecta stabilitatea capacului.

 3. Creșterea zgomotului: Deteriorarea capacelelor de canalizare poate duce la apariția unor zgomote puternice în timpul trecerii vehiculelor. Aceasta poate afecta mediul înconjurător și calitatea vieții locuitorilor din zonă.

 4. Instabilitatea și înclinarea: Capacele de canalizare pot deveni instabile sau să se încline din cauza slăbirii fixării în ramă sau a deteriorării suportului subteran. Acest lucru poate cauza accidente și daune vehiculelor și pietonilor care trec peste ele.

 5. Deplasarea sau pierderea capacelor: Vibratiile și traficul intens pot determina deplasarea sau chiar pierderea completă a capacelelor de canalizare. Această situație reprezintă un pericol major pentru siguranța rutieră și poate duce la accidente sau blocaje ale traficului.

 6. Blocaje și acumulare de reziduuri: Deteriorarea capacelelor de canalizare poate crea spații și fisuri în care se pot acumula reziduuri și resturi. Acest lucru poate provoca blocaje în sistemul de canalizare și potențiale inundații în timpul ploilor sau perioadelor de vârf ale utilizării.

 7. Probleme de etanșeitate: Deteriorarea garniturilor de etanșare sau a suprafețelor de contact poate duce la scurgeri și infiltrarea apei în sol. Aceste scurgeri pot afecta fundații, infrastructură și pot crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

 8. Deformări și crăpături: Expunerea îndelungată la traficul rutier greu sau la schimbările de temperatură poate provoca deformări și crăpături în capacele de canalizare. Acestea pot afecta stabilitatea și funcționalitatea capacului și pot necesita reparații sau înlocuire.

 9. Daune mecanice: Capacele de canalizare pot fi deteriorate de lucrările de construcție, accidente sau vandalizări. Aceste daune mecanice pot provoca ruperea sau deformarea capacelor și necesită intervenții rapide pentru a preveni riscurile și a asigura siguranța.

 10. Probleme de accesibilitate: Capacele de canalizare deteriorate pot crea dificultăți în accesarea și întreținerea sistemului de canalizare. Acest lucru poate afecta intervențiile de reparații și mentenanță, ceea ce duce la costuri și timpi de intervenție mai mari.

Karpatia Canalizari, liderul în reabilitarea capacelelor de canalizare din România, oferă soluții profesionale și eficiente pentru a asigura siguranța și funcționalitatea sistemelor de canalizare.

KARPATIA CANALIZĂRI

Solicită o reabilitare